Opšti uslovi korišćenja online prodavnice

Prodavnica online svojim kupcima nudi uslugu lakog i jednostavnog odabira proizvoda i formiranja porudžbina, kao i  isporuku porudžbina na željenu adresu na teritoriji Srbije. Mela Fruit doo je registrovano preduzeće i posluje u skladu sa važećim zakonskim propisima u Republici Srbiji.

Cene su prikazane u dinarima sa  PDV-om.

Pri kupovini kupac unosi neophodne podatke kako bi porudžbina mogla biti isporučena: ime i prezime, adresu, e-mail adresu, kontakt telefon.

Svi podaci o kupcima se prikupljaju, čuvaju i obrađuju u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

Plaćanje je gotovinom  prilikom preuzimanja pošiljke. (Do maksimalnog iznosa koji je definisan pravilnikom kurirske službe.)

Prilikom preuzimanja pošiljke na adresi koja je navedena za isporuku plaćate kuriru gotovinom.  Cena isporuke je prema važećem cenovniku Post Expressa( https://bit.ly/1H6OBAW ). Ukupan iznos je iznos koji ste dobili na vašu e-mail adresu uz potvrdu porudžbine. Prilikom preuzimanja pošiljke od kurirske službe primalac pošiljke plaća iznos otkupnine po važećem cenovniku kuriske službe.

Rok isporuke je uobičajeno 1 do 4 radna dana od potvrde porudžbine.  Isporuke se vrše obično u periodu od 8h do 19h u skladu sa rasporedom kurirske službe, pa je potrebno uneti adresu na kojoj je moguć prijem pošiljke u tom periodu, kao i tačan kontakt telefon na kome je dostupna osoba koja će primiti pošiljku.

U slučaju nemogućnosti isporuke ili poštovanja roka isporuke određene porudžbine, Mela Fruit će obavestiti kupca što pre, kako bi se uradila eventualna izmena porudžbine, dogovorila delimična isporuka ili uradio otkaz cele porudžbine. Mala Fruit neće biti u mogućnosti da obavesti kupca u slučaju pogrešno unetih podataka: e-mail adrese ili pogrešnog ili nedostupnog broja telefona.

Kupci mogu izmeniti ili potpuno otkazati porudžbinu u bilo kom trenutku pre potvrde porudžbine .

U slučaju otkaza kupovine nakon otpreme pošiljke i nepreuzimanja pošiljke od kurirske službe, kupac snosi troškove isporuke i povrata pošiljke, za šta naknadno dobija račun i ima obavezu da ga plati.

Reklamacije

Kupci mogu poslati reklamacije na na e-mail: melafruit@gmail.com

Reklamacije na izostanak isporuke porudžbine kupci bi trebalo da dostave najdalje 7 dana od potvrde narudžbe.

Reklamacije na primljenu količinu, odstupanja u vrsti proizvoda od poručenih, eventualna oštećenja ili na kvalitet proizvoda, kupci mogu poslati u roku od 7 dana od prijema paketa.

Potrebno je da reklamacija sadrži: identifikacione podatke o kupcu (ime i prezime, e-mail adresu koja je prijavljena prilikom porudžbine), identifikacioni broj porudžbine (broj  računa), kao i detaljan opis u čemu se sastoji reklamacija.

Mela Fruit pristupa rešavanju svake reklamacije odmah po prijemu, ali u zavisnosti od sadržaja reklamacije i potrebe da se istraži više činilaca, krajnji rok za odgovor na reklamaciju je 8 dana od dana prijema reklamacije.Načelo kojim se Mala Fruit rukovodi u rešavanju reklamacija je načelo dobrog proizvođača koji brine o zadovoljstvu svojih potrošača.

Zaštita privatnosti Kupaca

Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima i podatke neophodne za poslovanje, informisanje  i isporuku  u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge.